Geilolia hyttetun, etter innføring av videoresepsjon – Bedre service til lavere pris

Pilotperioden på Geilolia Hyttetun AS, med 40 hytter, startet bare noen dager før påske, som er absolutt høysesong, og begge parter var spente. Men selv påskeaften forløp smertefritt, noe som trolig skyldtes nitidig planlegging. I forkant var det gjort grundig research på alt gjester kan komme til å spørre om, og Inhotel brukte mye tid på opplæring.

– Videoresepsjonen har klart gitt bedre service for gjestene. Mange hyttetun legger ut nøkkel og oppgir et telefonnummer, vi stiller med et blidt ansikt. Etter koronaen ble folk vant med video, og det viktigste er ikke om en resepsjonist sitter der fysisk, det viktigste er at vedkommende gjør en god jobb, sier daglig leder Anne-Kristin Aasberg.

Hun mener det ble et helt annet liv for Geilolia hyttegrend for både ansatte og gjester, etter at de fikk videoresepsjon.

På spørsmål om hvilke fordeler Geilolia har hatt av videoresepsjonister utover servicenivået, nevner Aasberg på tre ting: «Det første jeg tenker på er at ansatte på Geilolia, med god samvittighet, heretter kan jobbe 8.00 til 16.00 på hverdager, hvilket gjør det mye lettere å rekruttere og beholde arbeidskraft. Ikke minst fordi det er mange kvinner i reiselivsfaget og vi har ofte en familie å ta oss av, dermed er frafallet stort i småbarnsperioden. Det er synd, for da har man ofte hatt en ansatt i noen år, og så forsvinner kompetansen ut døra. For det andre fordi Inhotel selger sine timer til en helt annen pris enn det en vanlig resepsjonist koster, det skyldes jo at de kan betjene flere kunder samtidig, og det nyter begge parter godt av. For det tredje gir videoresepsjon en helt annen besøksopplevelse, sammenlignet med om vi bare skulle oppgitt et telefonnummer eller en chatlinje. De kan mye mer enn å svare på rene praktiske spørsmål og har i praksis en conciergerolle. Jeg kunne nevnt flere positive ting: ikke bare kan vi jobbe dagtid, men når vi kommer på jobb, har Inhotel besvart de aller fleste e-postene våre, som kom om kvelden!»

Inhotels videoresepsjon tas nå videre med i satsingen Geilolia har mot utleie av private hytter og leiligheter. Koronaen førte til at mange nordmenn kjøpte ferieboliger, som de nå får brukt mindre enn de hadde tenkt. Å leie ut privat er arbeidskrevende, og det er mange fordeler ved at Geilolia tar over ansvar for markedsføring, vask og gjesteinformasjon. Nå kan de også tilby videoresepsjoner på alle disse utleieobjektene, noe som gir merverdi for leietager.

Inhotels prosjektleder Ole T. Hoelseth er veldig fornøyd med sin første kunde.

– Det har vært gøy å arbeide med en kunde som var så sulten på å teste ut nye idéer, og vi gleder oss til fortsettelsen. Nå håper vi alle videoresepsjonsnysgjerrige, som besøker Geilo eller er på vei over fjellet, tar turen innom Geilolia og tester oss. Ellers har vi en teststasjon i Sandefjord, Rondane og vi setter gjerne opp en test på ditt overnattingssted for en kortere periode, sier han.