Rondanes nøkkelløsning

Et av de første spørsmålene vi får i forbindelse med kundemøter om videoresepsjon er: Hvordan skal gjesten få nøkkel av en videoresepsjonist?
Vi vil hevde det er enkelt å løse, faktisk finnes det en rekke løsninger for dette.

På Rondane Høyfjellshotell har vi løst problemet ved å legge ut en bunke nøkkelkort i en liten beholder. Videoresepsjonisten ber gjesten ta ut et nøkkelkort og legge det på Hoist’ nøkkellader. Deretter blir det “fjernladet” av resepsjonisten.
Men det finnes mange veier til Rom. En del overnattingssteder har fysiske nøkler eller ønsker ikke at gjestene skal lade kort selv. Dette kan løses gjennom vår samarbeidspartne Sharebox. En vaktmester, rengjøringspersonalet, eller andre kan på forhånd legge ut nøkkelen i en luke i Sharebox-boksen til det aktuelle rommet. Den aktuelle luka registreres på gjestens mobilnummer. Når gjesten kommer åpner han eller hun døra til luken med sin mobiltelefon.

En enda enklere variant er å legge nøklene i “gammeldagse” analoge nøkkelsafer, som kan kjøpes på Biltema og lignende. Gjesten får oppgitt koden på disse og kan hente ut sin nøkkel.

Enda en metode er å skifte ut låsene med teknologi for Mobile Key, slik at de kan åpnes opp med en app av gjesten. Vi på Rondane er fascinert av denne teknologien, men synes vel egentlig at den er litt overkompliserende i forhold til det man tross alt ønsker å oppnå. Vår konklusjon er at dører med tastelås er det optimale for de fleste hoteller. Da er ingen avhengig av å laste ned en app, man slipper problemstillingen med at små barn ikke har telefon og de fleste kan skrive en firesifret kode i hånda og kommer seg inn, uten å måtte gå innom verken nøkkelkortoppladning, åpning av en luke ved hjelp av telefonen eller nedlastning av en app.

Den eneste grunnen til at vi ikke har gått for denne metoden så langt er at vi allerede har et Hoist nøkkelsystem og ikke ønsker å ta en ny investering nå. Vi er også litt bekymret for at kodelåsene ikke vil fungere i minus 20 kuldegrader, som det av og til er på Rondane. Vi kunne riktignok hatt en gammeldags fysisk nøkkel i en analog nøkkelboks, men foreløpig gjør Hoist jobben for oss.

Noen nytige linker

Nøkkelskap som kan åpnes elektronisk med gjestens mobiltelefon: Sharebox
Analoge nøkkelskap til nøkkelkort hos Tools