Vår historie

Inhotel oppsto som en avdeling av Rondane Høyfjellshotell i september 2019, og var dedikert til å hjelpe andre hoteller med rådgivning. Ole T. Hoelseth (56) og Michael Aasheim (30) hadde da arbeidet med marked og salg for Rondane Høyfjellshotell i henholdsvis fem og syv år.  Men det ble først fart i sakene i juni 2021, etter at Stortinget bevilget over 900 millioner kroner til digitalisering reiselivet, etter tunge måneder med pandemi.

Tankene om å lage fjernresepsjonsløsninger hadde svirret på kontoret lenge, men tilskuddet fra Innovasjon Norge satte fart i sakene.

Den største overraskelsen

Inhotel var i gang med prosjektet 13. juni 2021, allerede 10. august sto den første versjonen av videoresepsjon på Rondane Høyfjellshotell klar.
Den kanskje største overraskelsen var hvor mye god software som var utviklet for formålet, noe man trolig kan “takke” pandemien for.  Vi testet ut hele tre ulike systemer, før vi bestemte oss. Samtidig hadde Rondane-overnattingsstedene vært delvis fjerndrevet i mange år  fra Sandefjord, og det var til stor hjelp.  I oppstartperioden brukte Inhotel mye ressurser på å trene opp resepsjonister. Opplæringen foregikk med både med dokumentlesning, opplæringsvideoer og til og med podkaster. Det hele ble kronet med digitale eksamener og en overgangsperiode hvor den nyansatte fikk bistand fra en erfaren resepsjonist.

Korona – igjen

I desember 2021 fikk vi koronaen i “fleisen” igjen, men da denne var over, startet vårt første eksterne pilotprosjekt opp – Geilolia hyttegrend, med totalt 40 hytter. Dette prosjektet ble en suksess og kontrakt undertegnet.
Den første tiden var det utfordrende å prise Inhotels tjenester, fordi tidsbruk var vanskelig å beregne, men med erfaring ble de ulike tjenestene priset separat og oversiktlig. Noen kunder trenger bare hjelp med e-post,  andre vil inkludere chat og telefon også.  Atter andre ønsker “hele pakka”  med videoresepsjon.

Talenter i bøtter og spann

I april 2022 søkte vi etter fjernresepsjonister på Finn.no og fikk en hyggelig overraskelse. Det flommet inn søknader og vi måtte ta av annonsen etter fem dager. Det var utrolig inspirerende å se alle de flinke søkerne. Men kanskje er det ikke så rart at Inhotel er en populær arbeidsplass. Hos oss kan man arbeide alt fra noen få timer i uka til fulltid. Hvis det er  ønskelig med hjemmekontor fra Spania, sier vi “kjør på”, om bare Internettforbindelsen er god nok. Vi kan tilby opplæring på overnattingsbedrifter over hele Norge og et spenennde arbeidsmiljø. De ansatte har enten solid reiselivsbakgrunn eller kommer fra “menneskeyrker”,  og besitter til sammen en imponerende kompetanse. Totalt behersker vi fire ulike bookingsystemer, og kommer det flere, så sier vi “bring it on”.

Fremtiden er lys

Fremtiden er lys for Inhotel, fordi en stor andel av markedet ønsker noe mer enn digitale, automatiske løsninger – vinneren er de som kombinerer det digitale med menneskekontakt, uten at det siste blir for kostbart.
Planen er å lage et selvstendig aksjeselskap av Inhotel til vinteren.